Kysymyksiä? Kommentteja? Ideoita? Toivomuksia?

Laita minulle sähköpostia osoitteeseen: elisa_koivuniemi@yahoo.com 

tai käytä yhteydenottolomaketta!

MonsterBlogi

Opettelen asian viikossa, viikko 31

No niin, hypätäänpäs suoraan viikosta 14 viikkoon 31 ja tehdään meikkien helletesti!!

Siis nythän on niin kuuma, että ei kertakaikkiaan voi meikata, meikit sulaa, koko kasvot sulaa... Väärin! Toki usein helteellä vähempi on parempi, mutta minä ajattelin laittaa helletestiin pienen armeijallisen meikkituotteita. Testialustana toimi oma naamavärkkini. :)

Vaikeimmaksi meikattavaksi osoittautuivat – yllätys yllätys – kulmat! :O Tuntui siltä, että kulmakynä vain pyöri iholla, eikä väri tarttunut ollenkaan. Käyttämäni kulmakynä on yksi suosikeistani, syy ei siis ollut kynässä vaan hien nihkeyttämässä ihossani (kuten ekassa kuvassa näkyy, pelkkä kuvan ottaminenkin sai hien pintaan). Olen ollut hieman laiska värjäämään kulmiani, mutta kyllä kestovärjätyt kulmat ovat kesähelteillä ihan must! Kuten ripsienpidennyksetkin, jotka minulle loihtii Anette. ;)

  

Meikissä käytetyt tuotteet:

  • BB-voide Garnier Miracle Skin Perfector, sävy Light

  • peitevoide Revlon Colorstay, sävy Light

  • luomiväri MUFE Aqua Cream, sävy Taupe

  • rajauskynä Revlon Colorstay, sävy Charcoal

  • voidemainen poskipuna Max Factor Miracle Touch, sävy Soft Murano

  • kulmakynä Yves Rocher, sävy Blond

  • ripsiväri Avon Infinitize, sävy Black

  • huulikiilto Avon Ultra Shiny Tubes, sävy Dreamy Peach

  • Avon Makeup Setting Spray

Yhden tuotteen olisin vielä voinut tähän meikkiin lisätä: aurinkopuuterin, esim. Avon Glow Bronzing Gel on loistava. Ja kuten huomasitte: EI puuterimaisia tuotteita helteillä – voidemaiset ja nestemäiset kestävät iholla paremmin. Myöskin ”normaali-ilmastossa” ah-niin-ihanat puuteripaperit voi helteellä unohtaa – parempi vain varata tarpeeksi talouspaperia hien taputteluun kasvoilta. Ja mielellään sitä imukykyisintä ”norsumerkkiä”. ;)

 

Yllä kuvat meikistä 8 tunnin työpäivän (kampaamossa hikoilua, palaveri helteisessä yksiössä ym. trooppista) jälkeen. Pahoitteluni siitä, että valaistus on näissä kuvissa hieman erilainen, mikä varmasti vähän vaikeuttaa vertailua. Mutta mielestäni silmämeikki kesti tosi hyvin, ehkä rajaus hieman kului, mutta Aqua Cream ei petä: se ei hievahtanutkaan luomilta! :D Kasvot punottavat hieman, huulikiilto tietenkin hävisi huulilta jo ensimmäisen "vesitankkauksen" jälkeen, ja kulmaväri haihtui jonnekin, kuten vähän ounastelinkin. Kulmakynää kestävämpi tuote olisi varmasti ollut kulmageeli tai -vaha (esim. Maybellinellä ja Lumenella on hyvät). Mutta huomenna siis kulmien kestovärjäykseen, mars!! ;)

Lisää

Opettelen asian viikossa, viikko 14

"Micellar waters"

Ensin olivat 2in1 -kasvojenpuhdistustuotteet (puhdistusmaito ja kasvovesi yhdessä), sitten tulivat meikinpoistoliinat (näillä sai pyyhittyä silmämeikitkin pois) ja nyt melkein jokaisesta ihonhoitosarjasta löytyy 3in1 -tuote, "micellar water". Nimet vaihtelevat, mutta yhteistä näille tuotteille on se, että ne ovat nestemäisiä ja niillä voi puhdistaa kasvoilta, silmistä ja kaulalta kaikki vesiliukoiset meikit vanun avulla - eikä kasvovettä tarvita. Kuinka kätevää - enpä enää tulisi toimeen ilman! :D Päätin nyt tutustua näihin "ihmevesiin" vähän tarkemmin. :) Tässä ensin nippelitietoa siitä, mikä tuo miselli oikein onkaan.

"Miselli on mikroskooppinen pallomainen molekyylien muodostama lipidimolekyylirakenne joka vangitsee epäpuhtaudet ja toksiinit ihon ominaisuuksia kunnioittaen. Lipidit ovat rasvamaisia yhdisteitä, joissa on vesihakuinen eli hydrofiilinen ja vesipakoinen eli hydrofobinen pää. Misellissä lipidien hydrofobiset osat ovat sisällä ja hydrofiiliset osat pinnalla. Esimerkiksi saippuan pitkäketjuiset karboksyylihapot muodostavat misellejä, joissa pooliton osa vetää puoleensa hydrofobista likaa ja näin lian voi huuhdella ylimääräisellä vedellä.” Että näin. ;)

Ensimmäinen ja "alkuperäinen" misellaarivesi on tietenkin ranskalainen, Bioderman Sensibio H2O. Tuotetta kuulemma myydään yksi pullo joka kuudes sekunti. Tietääkseni tuotetta ei edelleenkään saa Suomesta (korjatkaa jos olen väärässä!). Tässä vielä lyhyet arviot tähän mennessä käyttämistäni 3in1 -tuotteista.

Paras näistä on ollut Yves Rocherin Micellar Cleansing Water (kuvassa vasemmalla). Tuote on tehokas, raikkaantuoksuinen, eikä kasvoille jää tunnetta, että pitäisi vielä käyttää kasvovettä lisäksi. Apteekista saatava, herkkäihoisillekin sopiva Eucerin Dermatoclean 3in1 Cleansing Fluid (oikealla) jätti hieman tällaisen tunteen. Tuote oli varmasti tarpeeksi tehokas, mutta ehkäpä pelkästään tuoksun puuttuminen toi minulle tällaisen tuntemuksen. Yves Rocherin tuotteessa on useita kasviuutteita ja -öljyjä, jotka saattavat jättää iholle viilentävän, raikkaan tunteen, mutta voivat myös aiheuttaa herkkäihoisimmille ärsytystä - näitä ei Eucerinissa mukana ollut. Lumenen tuote, Sensitive Touch 3in1 Cleansing Water (keskellä), on perushyvä ja toimiva, kuten Lumenen tuotteet ylensäkin. Ei siis yllättänyt suuntaan tai toiseen.

Eräästä tukusta sattumalta löytämäni Vagheggi Lime Vitamin C Micellar Cleanser oli hieman salaperäinen tuote. Tuotteessa tosiaan mainitaan tuo taikasana Micellar, mutta toisaalta taas kehoitetaan välttämään tuotteen joutumista silmiin (johtunee esim. tuotteen sisältämästä limeuutteesta). Käyttöohjeesta ei ilmennyt, eikä myyjäkään (!!) ollut ihan satavarma, voiko tuotteella poistaa silmämeikkejä, joten ei muuta kun testaamaan omaan nassuun! :) Periaatteessa tuote soveltui ainakin minun silmilleni: poisti silmämeikit, eikä aiheuttanut kirvelyä. Tosin jatkossa aion käyttää tuotetta vain kasvoille, koska tuote oli todella tehokas ja varmasti kuivattaa herkkää silmänympärysihoa ainakin säännöllisesti käytettynä. Tuoksu oli pettymys: ei raikas, vaan jotenkin tunkkainen.

Minulla tuotteiden testailua helpottaa se, että ihoni ei ole erityisen herkkä. Useimmat misellaarivedet soveltuvat myös herkälle iholle, koska ne poistavat meikit ja epäpuhtaudet iholta tehokkaasti, mutta eivät puhdista ihoa "liian puhtaaksi", kuten esim. jotkut puhdistusgeelit (ja etenkin saippuat!) tekevät. Kuten mainitsinkin, minä en enää "ihmevesistäni" luovu! :D Ne ovat korvanneet nykyään jopa hieman epäekologisilta tuntuvat meikinpoistoliinat, joiden pakkaus jää helposti auki ja sisältö kuivuu. Kaapistani löytyy silti vielä myös puhdistusmaito ja -geeli, pari kasvovettä ja silmämeikinpoistoainetta. Mutta useana iltana viikossa "ihmevesi" kyllä korvaa nämä! ;)

Lähteet: skygroup.fi, colinsbeautypages.co.uk, redonline.co.uk

Lisää

Opettelen asian viikossa, viikot 12 ja 13

Voi voi, nyt nolottaa. Blogikirjoittamiseni tahti on aika surullinen: ensin tosi innostunut alku, sitten notkahduksia toisensa perään... Mutta edelleenkään en aio luovuttaa, vaan totean taas: parempi myöhään kun ei milloinkaan. Ehkäpä olen vain hieman liian tunnollinen blogistiksi: aiheen pitäisi olla mielenkiintoinen, tekstin asiallista ja täydellistä, kuvia mukana... Kunnioitukseni kaikkia ahkeria ja tuotteliaita blogisteja kohtaan kasvaa.

Viikkojen 12 ja 13 aiheet ovat enemmänkin vanhan kertaamista, kuin uuden opettelua. Mutta eikös se niin ole, että kertaus on opintojen äiti? ;)

 

Viikko 12: huulten meikkaaminen

Tällä viikolla oli musavideokuvaukset. Meikkasin mallin huulet, mihin meni n. 45 minuuttia. Sitten kuvattiin video, tähän puolestaan meni n. 20 minuuttia. Hieman erilainen musavideosessio, siis. :) Normaalistihan musavideota kuvataan vähintään päivä, joskus parikin. Ja sinä aikana oppii hyvin ulkoa videobiisin ja oppii itseasiassa jo vihaamaankin sitä... :/ Nytkin biisi jo kerkesi jäädä päähän soimaan, mutta "sillai hyvällä tavalla". Sitä en sitten tiedä, kuinka kauan tämän videon jälkituotanto vie aikaa, mutta sehän ei ole minun ongelmani ollenkaan... ;)

kuva: Sami Jämsén / Riot Unit

Elisan huulimeikkivinkit, top 5:

1. Huulten kuorinta ja kosteutus on tärkeää, etenkin talvella. Kuiviin ja repaleisiin huuliin ei saa tehtyä nättiä huulimeikkiä, tosin superkosteuttavat värilliset huulivoiteet voivat pelastaa tilanteen. ;)

 

2. Jos haluat kestävän ja kauniin huulimeikin, pohjustustuotetta ja rajauskynää kannattaa opetella käyttämään.

3. Rajauskynä saisi olla korkeintaan astetta tummempaa kuin huulipuna, eikä rajauskynää saisi huulten kokoa tai muotoa korjatakseen laittaa kuin hieman oman huulirajan ulkopuolelle – Pamsun tyyli kuvassa on jo hieman liian ysäriä... Jos rajauskynän käyttö tuottaa ongelmia, hommaa väritön rajauskynä; sekin ehkäisee punan karkailua huulten ulkopuolelle!

4. Siveltimellä saat paitsi tarkemman punauksen, myös enemmän irti huulipunastasi; käytät tuotetta vähemmän, kuin jos huitelet sitä huuliin suoraan puikosta.

5. Jos et ole peilikuvan perusteella ihan varma huulimeikkisi symmetriasta: ota meikistä valokuva! Siitä mahdolliset virheet paljastuvat usein peilikuvaa helpommin. ;)

Tässä vielä pari linkkiä hyviin, simppeleihin huulimeikki- ja -tuoteoppaisiin - tosin minun puolestani kukin saa meikata huulensa ihan niin kuin itse tykkää; säännöthän on luotu rikottaviksi! ;)

karkkipaiva.indiedays.com/2011/05/31/make-up-for-dummies-huulimeikki/

www.youtube.com/watch?v=7mxPCy5uAo0

paolacampo.com/2013/04/makeup-basics-guide-to-lip-products/

 

Viikko 13: sinettipidennykset

Tällä viikolla palauttelin mieleeni, miten tehdään hiuksiin kaunis ja kestävä sinettipidennys. Laitoin asiakkaalle 60kpl halkaistuja sinettejä, sinettihiuksen pituus oli 60cm. Esim. halutusta lopputuloksesta ja omien hiusten paksuudesta riippuen koko pään pidennykseen sinettejä voidaan laittaa jopa yli 120kpl! Nyt halusimme luonnollisen lopputuloksen; ohessa ennen- ja jälkeen -kuvat. :)

 

Lisää

Opettelen asian viikossa, viikot 9-11

Viikot 9 ja 10: elokuvatyöskentely

22 päivää (eli kolme viikkoa ja 1 päivä) ja viisi lyhytelokuvaa purkissa! :D Aivan vierasta leffamaskeeraus ei mulle entuudestaankaan ollut, mutta voi kyllä sanoa, että viimeiset viikot ovat olleet varsinainen elokuvatyöskentelyn lyhyt oppimäärä. :) Olen tänä aikana tehnyt havaintoja siitä, miten hyvin työyhteisö hitsautuu yhteen lyhyidenkin, 2-3 päivän, kuvausten aikana. Toki suuri osa työryhmästä on paiskinut töitä elokuvan eteen jopa kuukausia ennen kuvauksia, mutta itse kuvaukset ovat kuitenkin tämän kaiken esivalmistelun huipentuma. Huomasin rakastavani tätä yhteisöllisyyttä, tosin on tärkeää, että kuvauksissa on myös paikka, jossa saa halutessaan rauhoittua ja olla ihan vaan omissa oloissaan. Näyttelijöille tällaisena tilana toimii usein pukumaskitila.

Sändäri, lälläri, äpläri, LK, PLK, LPK, KK, POV, OTS... Tiedätkös sinä mitä nuo termit ja lyhenteet tarkoittavat?

Ongelmatilanteitakin on eteen tullut. Miten mustelma peitetään niin, että peiteaine ei tee ihosta kuvassa omituisen väristä (tähän vaikuttavat esim. käytetyt valot ja filtterit)? Entä miten näyttelijän hiukset saa laitettua tasan samalla lailla useana päivänä peräkkäin? Mitäs sitten tehdään, kun aikaa 60 minuutin duunin tekemiseen maskissa onkin vain 30 minuuttia, tai muuten kaikki aikataulut, no, kusee..? :O

Ai niin: olen kolmen viikon aikana ehdollistunut kuvauksissa käytettäville komennoille sen verran hyvin, että jos joskus puhua pälpätän liikaa, ja haluat hiljentää minut, kannattaa huutaa kovalla äänellä: ”HILJAISUUS, KUVATAAN!!” ;)

Tässä Joel Tainion ottama kuva "Yesterday":n kuvauksista: 70-luvulla ollaan. :)

Viikko 11: kasvomaalaukset

Tällä viikolla olin oikein ahkera ja kerkesin tekemään vähän muutakin kuin leffahommia. :) Käytiin parin Helpassa (tai Stadin aikuisopistohan se nykyään on, mutta mulle aina vaan Helpa) maskeeraajaksi opiskelevan ja parin ex-opiskelijakaverini kanssa tekemässä vähän kesäisiä kasvo/vartalomaalauksia eräässä yritystilaisuudessa Salmisaaren Biitsillä. :D Bodypaintingia haluaisin jatkossa opetella enemmänkin, joten toivotaan, että nämä pikku maalaukset olivat vain alkusoittoa! ;)

 

Lisää

Opettelen asian viikossa, viikot 6, 7 ja 8

Pitäis varmaan joskus mennä käymään Strömsössä niin näkis, että miten niiden asioiden kuuluu mennä. Pidin helppona nakkina opetella ja/tai kerrata jonkin asian viikon aikana ja kirjoittaa oppimastani lyhyesti. Mutta enpä meinaa ehtiä tai jaksaa kirjottaa edes sitä lyhyttä pätkää kerran viikossa! :O Pahoitteluni tästä tauosta, nyt asiaan. Vaikka kirjoittaminen ei ole maistunut, erinäisiä asioita olen kyllä opetellut ja kerrannut.

 

Viikko 6: kirjanpidon kertausharjoitukset. Kun otin oman toiminimeni jälleen jokusen vuoden jälkeen käyttöön (toimin tässä välillä työvoima- ja talousteknisistä syistä osuuskunnan kautta ;) ), päätin hoitaa oman kirjanpitoni itse, kuten olin aiemminkin tehnyt. Vaikka siinä nyt muutaman satasen säästääkin vuodessa, tulee kirosanoja tositteiden parissa ähertäessä päästeltyä luvattoman usein. Mullahan ei ole taloushallintopuolelle sen kummempaa koulutusta, ainoastaan yksi pakollinen kirjanpitokurssi AMK:ssa tuli aikoinaan käytyä. Loput on käytäntö opettanut: olen nyt muutaman vuoden vastannut isäni yrityksen kirjanpidosta. Katsotaan nyt tässä tämä vuosi, miten oma liiketoiminta kehittyy - mielelläänhän sitä tukisi suomalaista työllisyyttä ja palkkaisi jonkun asiansa osaavan kirjanpitäjän tähän hommaan, niin itse voisi keskittyä ihan muihin duuneihin. :)

Ja varoituksen sana ennen kun laitatte mulle työhakemusta: mulla on tähän mennessä kokemuksia AINOASTAAN asiaansa osaamattomista kirjanpitäjistä (jos itseäni ei lasketa). ;)

Taloushallintoliiton selkeistä ohjeista oli mulle tosi paljon apua – kas, muistan jälleen selkeästi, mitä eroa olikaan suorite- ja maksuperusteisella kirjanpidolla. ;) www.taloushallintoliitto.fi/tilitoimistot/kirjanpidon_abc/

 

Viikko 7: liukuvärjätyt kynnet. Olen tehnyt puolivakavissani työkseni rakennekynsiä. Vieläkin sivuillani niitä mainostan, vaikka käytännössä en enää rakennekynsiä ehdi tekemään, joten pitäisi varmaan poistaa tuo osio sivuiltani, mutta vielä en ole raaskinut. :) Nykyään tulee läträttyä veden kanssa kampaamossa sen verran paljon, että omat kynnet on jatkuvasti ihan hunningolla. Nyt tein kuitenkin muutaman päivän putkeen kuivia (!!) toimistohommia ja päätin pitkästä aikaa laittaa itselleni oikein nätit kynnet :D.

Suomalaisissakin blogeissa on vaikka kuinka paljon ohjeita liukuvärjäyksen tekemiseen, esim. tässä: wastinglifestyle.fi/tutoriaali-liukuvarjays/

Ja tässä mun kynnet - käytin kolmea eri väriä ja tein liukuvärjäyksen meikkisienen avulla:

Viikko 8: still more uv!! Ajattelinpa ottaa uv-teeman tällekin viikolle, opeteltavaa nimittäin riittää! Fear of Dominationilla on nyt ollut muutama keikka, joille olen tehnyt niitä uv-maskeja, mitä silloin tammikuun lopulla promokuvauksiin väsäilimme (noiden kuvien pitäisi ihan pian olla julkaisukunnossa, btw). Promokuvauksissahan meillä vierähti kunnioitettavat 13 tuntia. Keikoilla maskiaika on yleensä 1,5-3 tuntia, joten on vaan ollut pakko oppia tekemään uudet maskit ripeästi. Tosin pojat itsekin tekevät hirmu paljon, ja parilla keikalla on ollut ihana Helena auttamassa. :) Tein myös tällä viikolla yhden uv-belly paintin. Näette myöhemmin, mistä on kyse - postaan kuvat heti kun ne ovat valmiit!

Tässä pari kuvaa FoDin Kuopion-keikan bäkkäriltä:

  

 

Lisää

Opettelen asian viikossa, viikko 5

Tämä viikko oli varsin työntäyteinen, mutta onneksi työssäni oppii koko ajan jotain uutta, välillä "ihan vaan siinä sivussa". Tämän viikon oppimisteemakseni muodostui hiukset ja etenkin niiden viimeistely. Maanantaina ja tiistaina olin mukana tekemässä videota, joka kuvattiin kokonaan studiossa ja vieläpä tuollaista vihreää taustakangasta, green screeniä, vasten. Oikea ammattitermi tälle menetelmälle on kuulemma chroma key. :) Tämä kuvaustekniikka vaatii maskeeraajalta(kin) hieman lisähuomiota, etenkin hiusten osalta. Kosteussuihketta, vahaa ja hiuslakkaa kuluikin kuvauksissa aika reippaasti: näyttelijöiden hiukset eivät nimittäin saa lennellä yhtään, tai tuloksena voi olla vihreän taustan näkyminen valmiissa videossa. Ja ulkona vallinneet pakkaskelithän tarkoittivat vieläpä tavallista sähköisempiä hiuksia...

Toisen kerran pääsin treenaamaan hiusten silottelua lauantaina, kun loihdin Vertinasta piruttaren, hiukset sarvinaan. Nämä kuvat tosin otettiin ihan tavallista taustaa vasten. Oheisesta making of-kuvasta näette hieman, mistä oli kyse (kuva: Miika Ylhäinen). ;) Ja btw, nämä kuvaukset eivät siis liittyneet toisiinsa millään tavalla. Postailen tänne sekä linkin videoon, että lisää kuvia upeasta Vertinasta heti, kun ne valmistuvat. Nyt unten maille ja uutta viikkoa aloittamaan. :)

Lisää

Opettelen asian viikossa, viikko 4

Viime viikolla olin esim. Sim Finlandin tuote- ja värikoulutuksessa työkavereideni kanssa, joten sanoisinpa oppineeni paljonkin uusia asioita. Illat kuluivat kuitenkin tiiviisti kotosalla siveltimien ja sienien sun muiden tupsuttimien, vesikippojen, kasvo/vartalomaalinappien, harjoitusmallini (jona kärsivällisesti toimi kundikaverini) sekä uv-lampun kanssa. Lauantaina kuvasimme promokuvia Fear of Dominationille - samaisen bändin ansiosta olin jo aikaisemminkin päässyt keikkatilanteissa kosketuksiin uv-maalien kanssa. ;) Nyt katsoin kuitenkin varmemmaksi treenata hieman lisää näiden maalien käyttöä promokuvia varten. Ei tämä harjoittelu ihan hukkaan mennyt, mutta käytäntö paljasti, että oikeasti kuvissa toimivat värisävyt ja voimakkuudet huomaa vasta kuvaustilanteessa ja -valoissa. Illan teemaksi muodostui kuvaajan, Xeniyan, sanoin: MORE UV!! :)

Valitettavasti en nyt vielä voi paljastaa kuvista enempää. Postaan ne kyllä sekä valokuvagallerioihin että tänne blogiini heti, kun ne ovat valmiit, mihin ei pitäisi mennä reilua viikkoa kauempaa. Nyt saatte tyytyä kuvaan kovassa käytössä rähjääntyneestä Kryolanin uv-väripaletistani. ;)

 

Lisää

Opettelen asian viikossa, viikko 3

Työpaikkani värihyllyllä on jo jokusen viikon nököttänyt Goldwellin Elumen-väripurkki sävyltään Tq, siis turkoosi. Viimein halusin kokeilla tätä suht uutta Elumen-sävyä ja ennen kaikkea treenata liukuvärjäystä. Samalla päädyin saamaan omiin hiuksiini vähän muutosta. :) Tällaista jälkeä syntyi:

Tällä: 

ja tällä:

värjäsin nämä: 

...ja lopputulos päässäni näyttää tältä:

 

Lisää

Opettelen asian viikossa, viikot 1 ja 2

Hyvää alkanutta vuotta itse kullekin! :)

 

En (ainakaan toistaiseksi) omista tiliä Twitterissä enkä Instagramissa ja Facebookinkin villityksistä tunnun usein olevan autuaasti pihalla... Nyt ihmiset postailevat näitä päivän kuvia. Ajattelin itse hieman soveltaa tätä ideaa ja opetella tänä vuonna yhden uuden asian - no ei sentään päivässä, mutta viikossa. Voihan siihenkin liittyä valokuvausta... ;)

 

Koska nyt eletään jo viikkoa kaksi, on ensimmäinen opettelemani asia viime viikolta. Tämä ei kyllä oikeastaan ollut minkään uuden opettelua, vaan lähinnä yritin herätellä henkiin piirustushalujani. Tarkoitus oli piirtää (käyttäen osittain myös meikkituotteita) hieno uuden vuoden toivotus. No, kuten kuvasta näkyy, se taisi jäädä hieman vaiheeseen, mutta toivottavasti tämän "harjoituksen" siivittämänä tänä vuonna tulee tartuttua kynään/tussiin/siveltimeen hieman useammin. ;)

 

 

Tämän viikon olen treenannut kalanruotolettiä. Aivan: olen kampaaja, enkä ole kunnolla osannut tehdä kalanruotolettiä! :O Mutta nyt osaan, tai ainakin olen hyvässä alussa. :)

 

 

Lisää

Pikkujoulukynnet Avonin Colour Attract -magneettikynsilakoilla!!

Pääsin testailemaan Avonin uusia Colour Attract -magneettikynsilakkoja, alla lopputulokset! :)

Sävy: Fuchsia Force

Sävy: Gold Rush

Kännykameralla räpsäisemäni kuvat eivät todellakaan tee lakkojen sävyille oikeutta - etenkin tuo Gold Rush on aivan ihana pikkujoulubilehilesävy, luonnossa paljon kauniimpi kuin tuossa kuvassa. :D Kultahan on meikeissäkin kauden ykkössävyjä... ;)

Avonin magneettikynsilakat toimivat siis siten, että märän lakkakerroksen päälle laitetaan hetkeksi kuvioitu magneettilevy, jolloin lakassa olevat metallihiukkaset muodostavat kuvion. Lakat ovat myynnissä rajoitetun ajan, joten nyt hopi hopi tilaamaan omasi! :) Lakkoja (ja muitakin Avonin tuotteita) voi tilata kauttani esim. sähköpostitse: elisa_koivuniemi@yahoo.com

Avonin ihanan joulukuvaston (voimassa 26.11.13 asti) löydät täältä: www.avon.fi

Koko kuvasto on täynnä joululahjaideoita: ihon- ja hiustenhoitoa, meikkejä, tuoksuja - magneettikynsilakat löytyvät sivulta 109. ;)

Lisää

Musiikkivideo: "Steen1 & PeteK - Vankilassa feat. Kastanja"

Sain kesällä kunnian olla mukana eräässä mielenkiintoisessa musiikkivideoprojektissa. Kyseessä on Kriminaalihuollon tukisäätiön tilaustyö Metropolia Ammattikorkeakoululta. Video julkaistiin maanantaina Vankeus lapsen silmin-seminaarissa Helsingissä. Biisin kirjoittanut Janne Raninen oli seminaarissa puhujana, Janne on myös kirjoittanut tästä kipeästä aiheesta kirjan "Isänä vankilassa".

 

Video löytyy Youtubesta:

www.youtube.com/watch?v=_Khu_N57veE

 

Ja Jannen kirjan tilausohjeet Facebookista:

www.facebook.com/pages/Isänä-vankilassa/587774427948990?fref=ts

 

Lisää

Pieni BB-voidevertailu

BB-voiteet eivät enää ole mikään uusi juttu, nythän eletään jo CC-voiteiden aikaa. Termi BB ei liity millään tavalla "siihen" BB:hen (Brigitte Bardot), vaan on lyhenne esim. sanoista Blemish Balm/Base, Beauty Balm/Base tai Beauty Benefit  - kullakin valmistajalla on omat terminsä (alkuperäinen Dr. Schrammekin Blemish Balm on muuten kehitetty jo 1960-luvulla!). CC puolestaan tarkoittaa yleensä sanaparia Colour Control tai Colour Correcting. Täytyy myöntää, että BB-voiteista on tullut eräs ihonhoidon suosikkituotteistani, siksipä kirjoitan hieman aiheesta silläkin riskillä, että aihe alkaa jo kyllästyttää. :)

Tässä tämänhetkinen BB-valikoimani, pahoittelen hieman epäselvää kuvaa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Garnier Miracle Skin Perfector, Maybelline Dream Pure BB, Lumene Vitamin C+ ja Avon Anew Vitale BB+.

Tutustuin Garnierin BB-voiteeseen ensin naistenlehden välissä tulleen testipussukan kautta. Yleensä en osta enkä käytä L'Oréalin tuotteita (sekä Garnier että Maybelline ovat L'Oréalin brändejä), mutta ihastuin Garnierin voiteeseen niin paljon, että minun oli ihan pakko joustaa tästä periaatteestani. Garnierin voide, ja juuri tämä kuvassa näkyvä versio (omat versionsa löytyy myös rasvoittuvalle, aikuiselle ja herkälle iholle), on tietääkseni ensimmäinen Suomen markkinoille tullut BB-voide. Ja mielestäni edelleen paras - en tosin ole kokeillut selektiivisiä merkkejä, kuten Dioria, jota on kovasti kehuttu.

Garnierin BB-voide on kuin ihon pienet virheet ja punoitukset peittävä meikkivoide, mutta samalla se riittää hyvin yksinään kosteuttamaan ainakin minun pintakuivan sekaihoni. Täysin mattapintaisena iho ei ihan koko päivää säily, mutta puuteripaperia/puuteria olen tarvinnut lähinnä jos on ollut joku iltameno vielä päivän päätteeksi. Hyvin samanlainen, riittoisa, paksuhko ja hennosti tuoksuva voide on myös Lumenen BB-voide. Lumene on näemmä ehtinyt vaihtaa voiteen jo eri pakkaukseen, kuvassa siis vanhempi pakkaus (liekö sisältö muuttunut miksikään). Pelkäsin ensin, että Lumenen voiteen vaaleampi sävy olisi liian vaalea iholleni näin kesän jälkeen, mutta sepä olikin juuri passeli. :)

Maybellinen voiteesta suosittelen kesäkäyttöön tummempaa sävyä ja vaaleampaa talveksi. Minun ihoani tämä turkoosikorkkinen rasvaiselle/sekaiholle tarkoitettu versio ei kosteuta talvikäytössä tarpeeksi, vaan vaatii alleen esim. seerumin. Tykkään kuitenkin BB-voiteista juuri niiden helppokäyttöisyyden takia, eli että erillistä seerumia ei tarvitse käyttää. Jätän siis Maybellinen voiteen odottamaan kesää. :) Outoa muuten on, että tuo Maybellinen voide ei ole kovin peittävä. Hyvä olisi, jos siinä olisi edes hieman enemmän peittoa ja/tai vihertävää sävyä, koska usein rasvainen iho tarvitsee enemmän peittoa ja punaisuuden taittoa. Ai niin, mutta nuo eri sävythän yleistyvät sitten CC-voiteiden myötä. ;)

Avonin 25+ -ikäisille tarkoitettu voide on tuttavuuksista uusin, enkä ole sitä vielä ehtinyt kunnolla edes "ajamaan sisään". Hyvältä voide kuitenkin parin testikerran vaikutteella tuntuu, saa nähdä tuleeko siitä uusi luottotuotteeni Garnierin ja Lumenen rinnalle. :) Huomasin muuten, että Maybelline ja Avon myydään 30ml tuubeissa, Garnier ja Maybelline 50ml tuubeissa. Garnierin ja Maybellinen voiteissa on aurinkosuojakerroin 15, Lumenen ja Avonin 20.

Seuraavaksi täytyykin sitten varmaankin sukeltaa CC-voiteiden maailmaan, elleivät DD-voiteet ennätä ensin. :D Ainakin Lumenen CC-voide on saanut kehuja osakseen - ehkäpä ensin aion kokeilla sitä, kunhan nyt ensin pidän lupaukseni ja tyhjennän nuo BB-voidepurnukat! ;)

P.S. Erityisesti aamu-unisten kannattaa muuten myös tutustua Garnierin BB-silmänympärysvoiteeseen. Se on ihana.

Lisää

HasBeen nyt YLE Areenassa! Jaksot, musat ja muuta mukavaa täällä: yle.fi/aihe/hasbeen-sarja#/