Opettelen asian viikossa, viikko 14

"Micellar waters"

Ensin olivat 2in1 -kasvojenpuhdistustuotteet (puhdistusmaito ja kasvovesi yhdessä), sitten tulivat meikinpoistoliinat (näillä sai pyyhittyä silmämeikitkin pois) ja nyt melkein jokaisesta ihonhoitosarjasta löytyy 3in1 -tuote, "micellar water". Nimet vaihtelevat, mutta yhteistä näille tuotteille on se, että ne ovat nestemäisiä ja niillä voi puhdistaa kasvoilta, silmistä ja kaulalta kaikki vesiliukoiset meikit vanun avulla - eikä kasvovettä tarvita. Kuinka kätevää - enpä enää tulisi toimeen ilman! :D Päätin nyt tutustua näihin "ihmevesiin" vähän tarkemmin. :) Tässä ensin nippelitietoa siitä, mikä tuo miselli oikein onkaan.

"Miselli on mikroskooppinen pallomainen molekyylien muodostama lipidimolekyylirakenne joka vangitsee epäpuhtaudet ja toksiinit ihon ominaisuuksia kunnioittaen. Lipidit ovat rasvamaisia yhdisteitä, joissa on vesihakuinen eli hydrofiilinen ja vesipakoinen eli hydrofobinen pää. Misellissä lipidien hydrofobiset osat ovat sisällä ja hydrofiiliset osat pinnalla. Esimerkiksi saippuan pitkäketjuiset karboksyylihapot muodostavat misellejä, joissa pooliton osa vetää puoleensa hydrofobista likaa ja näin lian voi huuhdella ylimääräisellä vedellä.” Että näin. ;)

Ensimmäinen ja "alkuperäinen" misellaarivesi on tietenkin ranskalainen, Bioderman Sensibio H2O. Tuotetta kuulemma myydään yksi pullo joka kuudes sekunti. Tietääkseni tuotetta ei edelleenkään saa Suomesta (korjatkaa jos olen väärässä!). Tässä vielä lyhyet arviot tähän mennessä käyttämistäni 3in1 -tuotteista.

Paras näistä on ollut Yves Rocherin Micellar Cleansing Water (kuvassa vasemmalla). Tuote on tehokas, raikkaantuoksuinen, eikä kasvoille jää tunnetta, että pitäisi vielä käyttää kasvovettä lisäksi. Apteekista saatava, herkkäihoisillekin sopiva Eucerin Dermatoclean 3in1 Cleansing Fluid (oikealla) jätti hieman tällaisen tunteen. Tuote oli varmasti tarpeeksi tehokas, mutta ehkäpä pelkästään tuoksun puuttuminen toi minulle tällaisen tuntemuksen. Yves Rocherin tuotteessa on useita kasviuutteita ja -öljyjä, jotka saattavat jättää iholle viilentävän, raikkaan tunteen, mutta voivat myös aiheuttaa herkkäihoisimmille ärsytystä - näitä ei Eucerinissa mukana ollut. Lumenen tuote, Sensitive Touch 3in1 Cleansing Water (keskellä), on perushyvä ja toimiva, kuten Lumenen tuotteet ylensäkin. Ei siis yllättänyt suuntaan tai toiseen.

Eräästä tukusta sattumalta löytämäni Vagheggi Lime Vitamin C Micellar Cleanser oli hieman salaperäinen tuote. Tuotteessa tosiaan mainitaan tuo taikasana Micellar, mutta toisaalta taas kehoitetaan välttämään tuotteen joutumista silmiin (johtunee esim. tuotteen sisältämästä limeuutteesta). Käyttöohjeesta ei ilmennyt, eikä myyjäkään (!!) ollut ihan satavarma, voiko tuotteella poistaa silmämeikkejä, joten ei muuta kun testaamaan omaan nassuun! :) Periaatteessa tuote soveltui ainakin minun silmilleni: poisti silmämeikit, eikä aiheuttanut kirvelyä. Tosin jatkossa aion käyttää tuotetta vain kasvoille, koska tuote oli todella tehokas ja varmasti kuivattaa herkkää silmänympärysihoa ainakin säännöllisesti käytettynä. Tuoksu oli pettymys: ei raikas, vaan jotenkin tunkkainen.

Minulla tuotteiden testailua helpottaa se, että ihoni ei ole erityisen herkkä. Useimmat misellaarivedet soveltuvat myös herkälle iholle, koska ne poistavat meikit ja epäpuhtaudet iholta tehokkaasti, mutta eivät puhdista ihoa "liian puhtaaksi", kuten esim. jotkut puhdistusgeelit (ja etenkin saippuat!) tekevät. Kuten mainitsinkin, minä en enää "ihmevesistäni" luovu! :D Ne ovat korvanneet nykyään jopa hieman epäekologisilta tuntuvat meikinpoistoliinat, joiden pakkaus jää helposti auki ja sisältö kuivuu. Kaapistani löytyy silti vielä myös puhdistusmaito ja -geeli, pari kasvovettä ja silmämeikinpoistoainetta. Mutta useana iltana viikossa "ihmevesi" kyllä korvaa nämä! ;)

Lähteet: skygroup.fi, colinsbeautypages.co.uk, redonline.co.uk

HasBeen nyt YLE Areenassa! Jaksot, musat ja muuta mukavaa täällä: yle.fi/aihe/hasbeen-sarja#/

 

TULOSSA I LOVE ME -MESSUILLA: