Opettelen asian viikossa, viikot 6, 7 ja 8

Pitäis varmaan joskus mennä käymään Strömsössä niin näkis, että miten niiden asioiden kuuluu mennä. Pidin helppona nakkina opetella ja/tai kerrata jonkin asian viikon aikana ja kirjoittaa oppimastani lyhyesti. Mutta enpä meinaa ehtiä tai jaksaa kirjottaa edes sitä lyhyttä pätkää kerran viikossa! :O Pahoitteluni tästä tauosta, nyt asiaan. Vaikka kirjoittaminen ei ole maistunut, erinäisiä asioita olen kyllä opetellut ja kerrannut.

 

Viikko 6: kirjanpidon kertausharjoitukset. Kun otin oman toiminimeni jälleen jokusen vuoden jälkeen käyttöön (toimin tässä välillä työvoima- ja talousteknisistä syistä osuuskunnan kautta ;) ), päätin hoitaa oman kirjanpitoni itse, kuten olin aiemminkin tehnyt. Vaikka siinä nyt muutaman satasen säästääkin vuodessa, tulee kirosanoja tositteiden parissa ähertäessä päästeltyä luvattoman usein. Mullahan ei ole taloushallintopuolelle sen kummempaa koulutusta, ainoastaan yksi pakollinen kirjanpitokurssi AMK:ssa tuli aikoinaan käytyä. Loput on käytäntö opettanut: olen nyt muutaman vuoden vastannut isäni yrityksen kirjanpidosta. Katsotaan nyt tässä tämä vuosi, miten oma liiketoiminta kehittyy - mielelläänhän sitä tukisi suomalaista työllisyyttä ja palkkaisi jonkun asiansa osaavan kirjanpitäjän tähän hommaan, niin itse voisi keskittyä ihan muihin duuneihin. :)

Ja varoituksen sana ennen kun laitatte mulle työhakemusta: mulla on tähän mennessä kokemuksia AINOASTAAN asiaansa osaamattomista kirjanpitäjistä (jos itseäni ei lasketa). ;)

Taloushallintoliiton selkeistä ohjeista oli mulle tosi paljon apua – kas, muistan jälleen selkeästi, mitä eroa olikaan suorite- ja maksuperusteisella kirjanpidolla. ;) www.taloushallintoliitto.fi/tilitoimistot/kirjanpidon_abc/

 

Viikko 7: liukuvärjätyt kynnet. Olen tehnyt puolivakavissani työkseni rakennekynsiä. Vieläkin sivuillani niitä mainostan, vaikka käytännössä en enää rakennekynsiä ehdi tekemään, joten pitäisi varmaan poistaa tuo osio sivuiltani, mutta vielä en ole raaskinut. :) Nykyään tulee läträttyä veden kanssa kampaamossa sen verran paljon, että omat kynnet on jatkuvasti ihan hunningolla. Nyt tein kuitenkin muutaman päivän putkeen kuivia (!!) toimistohommia ja päätin pitkästä aikaa laittaa itselleni oikein nätit kynnet :D.

Suomalaisissakin blogeissa on vaikka kuinka paljon ohjeita liukuvärjäyksen tekemiseen, esim. tässä: wastinglifestyle.fi/tutoriaali-liukuvarjays/

Ja tässä mun kynnet - käytin kolmea eri väriä ja tein liukuvärjäyksen meikkisienen avulla:

Viikko 8: still more uv!! Ajattelinpa ottaa uv-teeman tällekin viikolle, opeteltavaa nimittäin riittää! Fear of Dominationilla on nyt ollut muutama keikka, joille olen tehnyt niitä uv-maskeja, mitä silloin tammikuun lopulla promokuvauksiin väsäilimme (noiden kuvien pitäisi ihan pian olla julkaisukunnossa, btw). Promokuvauksissahan meillä vierähti kunnioitettavat 13 tuntia. Keikoilla maskiaika on yleensä 1,5-3 tuntia, joten on vaan ollut pakko oppia tekemään uudet maskit ripeästi. Tosin pojat itsekin tekevät hirmu paljon, ja parilla keikalla on ollut ihana Helena auttamassa. :) Tein myös tällä viikolla yhden uv-belly paintin. Näette myöhemmin, mistä on kyse - postaan kuvat heti kun ne ovat valmiit!

Tässä pari kuvaa FoDin Kuopion-keikan bäkkäriltä:

  

 

HasBeen nyt YLE Areenassa! Jaksot, musat ja muuta mukavaa täällä: yle.fi/aihe/hasbeen-sarja#/

 

TULOSSA I LOVE ME -MESSUILLA: