Opettelen asian viikossa, viikot 9-11

Viikot 9 ja 10: elokuvatyöskentely

22 päivää (eli kolme viikkoa ja 1 päivä) ja viisi lyhytelokuvaa purkissa! :D Aivan vierasta leffamaskeeraus ei mulle entuudestaankaan ollut, mutta voi kyllä sanoa, että viimeiset viikot ovat olleet varsinainen elokuvatyöskentelyn lyhyt oppimäärä. :) Olen tänä aikana tehnyt havaintoja siitä, miten hyvin työyhteisö hitsautuu yhteen lyhyidenkin, 2-3 päivän, kuvausten aikana. Toki suuri osa työryhmästä on paiskinut töitä elokuvan eteen jopa kuukausia ennen kuvauksia, mutta itse kuvaukset ovat kuitenkin tämän kaiken esivalmistelun huipentuma. Huomasin rakastavani tätä yhteisöllisyyttä, tosin on tärkeää, että kuvauksissa on myös paikka, jossa saa halutessaan rauhoittua ja olla ihan vaan omissa oloissaan. Näyttelijöille tällaisena tilana toimii usein pukumaskitila.

Sändäri, lälläri, äpläri, LK, PLK, LPK, KK, POV, OTS... Tiedätkös sinä mitä nuo termit ja lyhenteet tarkoittavat?

Ongelmatilanteitakin on eteen tullut. Miten mustelma peitetään niin, että peiteaine ei tee ihosta kuvassa omituisen väristä (tähän vaikuttavat esim. käytetyt valot ja filtterit)? Entä miten näyttelijän hiukset saa laitettua tasan samalla lailla useana päivänä peräkkäin? Mitäs sitten tehdään, kun aikaa 60 minuutin duunin tekemiseen maskissa onkin vain 30 minuuttia, tai muuten kaikki aikataulut, no, kusee..? :O

Ai niin: olen kolmen viikon aikana ehdollistunut kuvauksissa käytettäville komennoille sen verran hyvin, että jos joskus puhua pälpätän liikaa, ja haluat hiljentää minut, kannattaa huutaa kovalla äänellä: ”HILJAISUUS, KUVATAAN!!” ;)

Tässä Joel Tainion ottama kuva "Yesterday":n kuvauksista: 70-luvulla ollaan. :)

Viikko 11: kasvomaalaukset

Tällä viikolla olin oikein ahkera ja kerkesin tekemään vähän muutakin kuin leffahommia. :) Käytiin parin Helpassa (tai Stadin aikuisopistohan se nykyään on, mutta mulle aina vaan Helpa) maskeeraajaksi opiskelevan ja parin ex-opiskelijakaverini kanssa tekemässä vähän kesäisiä kasvo/vartalomaalauksia eräässä yritystilaisuudessa Salmisaaren Biitsillä. :D Bodypaintingia haluaisin jatkossa opetella enemmänkin, joten toivotaan, että nämä pikku maalaukset olivat vain alkusoittoa! ;)

 

HasBeen nyt YLE Areenassa! Jaksot, musat ja muuta mukavaa täällä: yle.fi/aihe/hasbeen-sarja#/

 

TULOSSA I LOVE ME -MESSUILLA: