Pieni BB-voidevertailu

BB-voiteet eivät enää ole mikään uusi juttu, nythän eletään jo CC-voiteiden aikaa. Termi BB ei liity millään tavalla "siihen" BB:hen (Brigitte Bardot), vaan on lyhenne esim. sanoista Blemish Balm/Base, Beauty Balm/Base tai Beauty Benefit  - kullakin valmistajalla on omat terminsä (alkuperäinen Dr. Schrammekin Blemish Balm on muuten kehitetty jo 1960-luvulla!). CC puolestaan tarkoittaa yleensä sanaparia Colour Control tai Colour Correcting. Täytyy myöntää, että BB-voiteista on tullut eräs ihonhoidon suosikkituotteistani, siksipä kirjoitan hieman aiheesta silläkin riskillä, että aihe alkaa jo kyllästyttää. :)

Tässä tämänhetkinen BB-valikoimani, pahoittelen hieman epäselvää kuvaa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Garnier Miracle Skin Perfector, Maybelline Dream Pure BB, Lumene Vitamin C+ ja Avon Anew Vitale BB+.

Tutustuin Garnierin BB-voiteeseen ensin naistenlehden välissä tulleen testipussukan kautta. Yleensä en osta enkä käytä L'Oréalin tuotteita (sekä Garnier että Maybelline ovat L'Oréalin brändejä), mutta ihastuin Garnierin voiteeseen niin paljon, että minun oli ihan pakko joustaa tästä periaatteestani. Garnierin voide, ja juuri tämä kuvassa näkyvä versio (omat versionsa löytyy myös rasvoittuvalle, aikuiselle ja herkälle iholle), on tietääkseni ensimmäinen Suomen markkinoille tullut BB-voide. Ja mielestäni edelleen paras - en tosin ole kokeillut selektiivisiä merkkejä, kuten Dioria, jota on kovasti kehuttu.

Garnierin BB-voide on kuin ihon pienet virheet ja punoitukset peittävä meikkivoide, mutta samalla se riittää hyvin yksinään kosteuttamaan ainakin minun pintakuivan sekaihoni. Täysin mattapintaisena iho ei ihan koko päivää säily, mutta puuteripaperia/puuteria olen tarvinnut lähinnä jos on ollut joku iltameno vielä päivän päätteeksi. Hyvin samanlainen, riittoisa, paksuhko ja hennosti tuoksuva voide on myös Lumenen BB-voide. Lumene on näemmä ehtinyt vaihtaa voiteen jo eri pakkaukseen, kuvassa siis vanhempi pakkaus (liekö sisältö muuttunut miksikään). Pelkäsin ensin, että Lumenen voiteen vaaleampi sävy olisi liian vaalea iholleni näin kesän jälkeen, mutta sepä olikin juuri passeli. :)

Maybellinen voiteesta suosittelen kesäkäyttöön tummempaa sävyä ja vaaleampaa talveksi. Minun ihoani tämä turkoosikorkkinen rasvaiselle/sekaiholle tarkoitettu versio ei kosteuta talvikäytössä tarpeeksi, vaan vaatii alleen esim. seerumin. Tykkään kuitenkin BB-voiteista juuri niiden helppokäyttöisyyden takia, eli että erillistä seerumia ei tarvitse käyttää. Jätän siis Maybellinen voiteen odottamaan kesää. :) Outoa muuten on, että tuo Maybellinen voide ei ole kovin peittävä. Hyvä olisi, jos siinä olisi edes hieman enemmän peittoa ja/tai vihertävää sävyä, koska usein rasvainen iho tarvitsee enemmän peittoa ja punaisuuden taittoa. Ai niin, mutta nuo eri sävythän yleistyvät sitten CC-voiteiden myötä. ;)

Avonin 25+ -ikäisille tarkoitettu voide on tuttavuuksista uusin, enkä ole sitä vielä ehtinyt kunnolla edes "ajamaan sisään". Hyvältä voide kuitenkin parin testikerran vaikutteella tuntuu, saa nähdä tuleeko siitä uusi luottotuotteeni Garnierin ja Lumenen rinnalle. :) Huomasin muuten, että Maybelline ja Avon myydään 30ml tuubeissa, Garnier ja Maybelline 50ml tuubeissa. Garnierin ja Maybellinen voiteissa on aurinkosuojakerroin 15, Lumenen ja Avonin 20.

Seuraavaksi täytyykin sitten varmaankin sukeltaa CC-voiteiden maailmaan, elleivät DD-voiteet ennätä ensin. :D Ainakin Lumenen CC-voide on saanut kehuja osakseen - ehkäpä ensin aion kokeilla sitä, kunhan nyt ensin pidän lupaukseni ja tyhjennän nuo BB-voidepurnukat! ;)

P.S. Erityisesti aamu-unisten kannattaa muuten myös tutustua Garnierin BB-silmänympärysvoiteeseen. Se on ihana.

HasBeen nyt YLE Areenassa! Jaksot, musat ja muuta mukavaa täällä: yle.fi/aihe/hasbeen-sarja#/

 

TULOSSA I LOVE ME -MESSUILLA: